24 December 2009

35 uker

I dag er det torsdag 24. desember, og du er 35 uker og 5 dager ut i svangerskapet. Det er 4 uker og 4 dager igjen til din termin, mandag 25.

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.

Vekt: 2500 g
CRL: 31 cm
Full lengde: 42,5 cm
OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene.
Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.
Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne over 200 gram i uken!

Med dette innlegget hadde eg tenkt å legg med bilder, men d får bli t neste innlegg...da e jo julen nesten over:)
Nå ligge både meg og Jon Steinar syke heime,men me e på bedringens vei.
Me tenke mer og mer på at d nærme seg..nå d e snart bare 4 uker igjen..kanskje bare 2..kem vett??!!!Eg ska i hvertfall ut å traske i ulendt terreng i jan, og vaske hus og styre på. gjør ingenting om hu komme litt før tia:)
Ellers så ska eg nyte dei dagene me har...sove lenge og slappe av. Nå e eg sykemeldt 100%...kjenne at d gjør godt å få slappe av...har vært sliten i d siste..godt å få hente seg inn.
Så e d bare disse siste tingene som må i boks, så e me heilt klar:) Ska pakke bagen itte nytt år, sedde opp lekgrind, og litt sånne ting...e bare kos:) så e d bare å vente!Hu komme når hu e klar!:)

Ønske alle ei god jul!!!!

No comments: