01 September 2009

18 uker

Hei igjen Camilla
I dag er det tirsdag 1. september, og du er 18 uker og 4 dager ut i svangerskapet. Det er 21 uker og 5 dager igjen til din termin, søndag 31. januar.

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.


Ja, da e eg altså litt øve 18 uker på vei. På fredag va me på ultralyd og da fekk me veda at d e ei lita jenta:)Va helt utrolig fantastisk å få se hu på skjermen. Hu tok tak i føttene sine:)
Magen vokse og formen e bra!Terminen e flytta t den 25 jan. Me glede oss!!!
Nå ska me rydde huset og kaste ting..herlig!!!Også ska me lage t barnerommet i midten av nov.
Ellers så har me negynt så smått å handle inn..litt klær og andre ting...masse som må handlest inn.
Ska få lagt in bildene fra ultralyden..må bare få skanna dei fyst:)

5 comments:

Ranveig said...

Så koselig med ei lita jente!! Gratulerer :)

Småen said...

Konge:)) Alt fint med den lille? Må treffas en dag..

Cathrin said...

23. januar stemme eg for:D

Ane said...

Hvor er det fantastisk med en lille jente :-D Så må I til at tænke over et navn til hende!

Maria said...

glede meg te å se deg igjen!